Готови ли сме за автобусно пътуване по дълъг маршрут?

Готови ли сме за автобусно пътуване по дълъг маршрут?

На много хора им се налага да ходят в командировка, за други пък пътешествията са начин за опознаване на нови места. Пътуването по дълги маршрути с автобус има своите предимства: то излиза по-евтино от придвижването със самолет и отнема по-малко време от пътуването с влак. При всички положения обаче е добре човек да знае как да остане максимално свеж и бодър през целия маршрут. Вижте няколко конкретни предложения, които безспорно ще са ви от полза:

Понякога в автобуса става хладно

Дори навън да е непоносима жега, непременно си вземете връхна дреха, защото по всяка вероятност климатикът в автобуса ще е пуснат и ако няма с какво да се наметнете, може да настинете или да се схванете. Възможно е да вземете по-голям шал, ако смятате, че той ще заема по-малко място в багажа.

Когато в автобуса стане неочаквано топло

Дамите могат да си вземат ветрило при пътуване по дълги автобусни маршрути. То идва на помощ, когато стане горещо. Добре е да се знае, че дори климатикът да работи, температурата варира в различните части на рейса, така че е добре човек винаги да има подръка и връхна дреха, и ветрило.

За да не ви стане лошо по време на път

Добре подбирайте храните и напитките, които консумирате в автобуса, за да не ви стане лошо. Имайте предвид, че кафето и колата ще ви ободрят, но само за кратък период от време. Вместо това пийте повече вода и хапвайте плодове или сурови ядки. Освен това ще е добре да си носите пакетче бонбони или дъвки за всеки случай. Ментовите бонбони, лукчетата и дъвките имат освежаващо действие и са особено полезни за хора, на които им става лошо от миризмата в автобуса.

Помислете за хигиената

Сухите и мокри кърпички безспорно трябва да присъстват в раницата на всички, които пътуват по дълги маршрути. Добре е човек да си ги набави още преди самото пътуване, защото не се знае кога ще се направи почивка, както и дали ще има откъде да си ги купи.

За да ви бъде максимално удобно

Подремването е страхотен начин едно дълго пътуване да мине по-бързо и неусетно, особено ако вече сте пътували по същия маршрут и не ви е интересно да гледате през прозореца. Затова е добре да си вземете възглавничка за врат. Освен това можете да я ползвате, ако решите да почетете, защото омекотява друсането от автобуса.

Как времето да мине неусетно

Ако обичате да слушате музика, си вземете плеър. Дългият маршрут ще ви се стори по-кратък, докато се наслаждавате на любимите песни. И все пак веднага спрете музиката, ако усетите, че ви натоварва. Тапите за уши пък са от полза, когато искате да подремнете или просто да се абстрахирате от шума наоколо.

Ако често пътувате по дълги маршрути, описаните по-горе съвети ще ви помогнат времето да минава неусетно и да се чувствате добре по време на цялото пътуване.

Прикачени файлове

Related Post

thumbnail
hover

Автокъща Георги Георгиев

За да си подберете качествен и изгоден автомобил, трябва да намерите и надеж...

thumbnail
hover

Пътнически превози | Автобусни превози 98...

Автобусни превози 98 АД е фирма със седалище в град Враца, която извършва пътн...

thumbnail
hover

Разписание на автобуси в България

Разписание на автобуси и превози в България и чужбина. Информация за всички ...

  • Публикувано от bgstart