Автобусни екскурзии – 100% страхотно приключение

Автобусни екскурзии – 100% страхотно приключение

В разгара на лятото се увеличава броят на туристите, които поемат по автобусни маршрути до различни точки на страната. Това е съвсем естествено, тъй като България предлага разнообразни възможности за обиколки, както и голям брой интересни дестинации, привличащи посетителите. Вижте няколко полезни идеи, ако искате да си подарите незабравима екскурзия с автобус, защо не още този уикенд.

Прекрасни морски забележителности като част от маршрути с автобус

Морето си остава любима дестинация за почивка през летния сезон, но не бива да се пренебрегва и възможността да включим някоя морска дестинация в маршрута. Това е добър вариант за хора, които не обичат да прекарват времето си на плажа, но пък желаят да се заредят с енергията, която морето ни дава. Някои от възможностите включват посещение на нос Калиакра, Ботаническата градина в Балчик, Камен бряг, природната забележителност Беглик Таш в близост до Приморско и т.н.

Автобусни маршрути до живописни планински дестинации

За любителите на планинския туризъм се организират различни обиколки, които комбинират пътуване с автобус и извървяване на пешеходен маршрут. В България има много живописни екопътеки и това дава чудесна възможност за разходка. Такива са например Вазовата екопътека, тръгваща от гара Бов, Еменската екопътека близо до Велико Търново, която е първата екопътека в България, и др.

Чудесни идеи за културен туризъм

Страната ни предлага много добри възможности за културен туризъм. Тук могат да се разгледат красиви църкви и манастири, крепости, архитектурни забележителности, музеи и т.н. Туристическите агенции предлагат разнообразни варианти за автобусни пътувания по интересни маршрути в различни части на България. Можете да посетите Копривщица, Котел, Пловдив, Велико Търново и Арбанаси, Банско, Трявна, Мелник и още много други – списъкът с невероятно красиви места е неизчерпаем.

Организираните пътувания с автобус, следващи нов и непознат за нас маршрут, ни дават отлична възможност да разгледаме места, които не сме посещавали преди, да се заредим с положителни емоции и да научим нови неща. Всичко това гарантира, че ще прекараме едно наистина незабравимо лято.

Related Post

thumbnail
hover

Автокъща Георги Георгиев

За да си подберете качествен и изгоден автомобил, трябва да намерите и надеж...

thumbnail
hover

Пътнически превози | Автобусни превози 98...

Автобусни превози 98 АД е фирма със седалище в град Враца, която извършва пътн...

thumbnail
hover

6 ценни съвета за пътуване по...

Лято е, слънцето ви се усмихва и не ви се стои на едно място. Защо не си спретн...