Обиколка на Европа с автобус – защо пък не?

Обиколка на Европа с автобус – защо пък не?

Старият континент предлага отлични възможности за туризъм, като в повечето случаи пътуващите предпочитат автобусните маршрути пред придвижването с личен автомобил или със самолет. Вижте някои от европейските градове, които привличат вниманието на туристите. До много от тях има редовни линии, чиито разписания можете на проверите.

Атина

Атина е смятана за люлката на западната цивилизация. През вековете тя е попадала в ръцете на многобройни завоеватели, които издигали уникални монументи и благодарение на това днес цари атмосфера, от която лъха история. Този град в южната ни съседка непременно трябва да се посети от хората, които обичат да пътуват. Маршрутите, включващи Атина, ще очароват всеки турист, затова проверете разписанията на автобусната линия София – Атина и стягайте багажа!

Рига

В историческия център на Рига един посетител има възможност да се наслади на спиращи дъха архитектурни стилове. Богатството от сгради в стил ар нуво, украсени с фантастични орнаменти, не може да се види никъде другаде по света. Този модерен град, който се гордее с голямото си културно наследство, има добре развита инфраструктура. Столицата на Латвия обикновено е част от маршрутите с автобус до прибалтийските столици, но има и директна линия София – Рига, чието разписание можете да погледнете в сайтовете на превозвачите.

Виена

Виена е дестинация, до която вървят автобуси по редовни разписания. „Рингщрасе“ е един от най-красивите булеварди не само в града, но и в целия свят. Почти никъде другаде не може да се види такава концентрация на внушителни сгради и паркове. Онази част от „Рингщрасе“, която върви по поречието на река Дунав, се е превърнала в гореща точка. Градската сцена и модерната архитектура пък превръщат Виена в любима точка от автобусните маршрути за много младежи.

Барселона

Барселона е друга страхотна дестинация, която можете да посетите. От вас се иска само да проверете разписанието на автобусите до там и да си купете билет за желаната дата. Често Барселона е част от маршрути, които включват и други горещи европейски точки, като Кан, Ница, Верона, Триест и др. В този невероятен град няма да ви се наложи да избирате между пазаруването и разглеждането на забележителности, защото магазините са неизменна част от градския живот.

Пътуването по автобусни маршрути има редица предимства. Съобразете отпуската с разписанието на рейсовете по линията, която ви интересува, и си организирайте една незабравима почивка.

Прикачени файлове

Related Post

thumbnail
hover

Автокъща Георги Георгиев

За да си подберете качествен и изгоден автомобил, трябва да намерите и надеж...

thumbnail
hover

6 ценни съвета за пътуване по...

Лято е, слънцето ви се усмихва и не ви се стои на едно място. Защо не си спретн...

thumbnail
hover

Готови ли сме за автобусно пътуване...

На много хора им се налага да ходят в командировка, за други пък пътешествият...