5 мечтани дестинации и автобусните мрежи в тях

5 мечтани дестинации и автобусните мрежи в тях

В статията е събрана полезна информация за 5 страхотни дестинации и автобусният транспорт в тях. Ще намерите отговори на най-задаваните въпроси, като работното време на автобусните линии и други интересни факти.

Автобусите в Прага

Най-използваните видове транспорт в Прага са метрото и трамвая. Пражките автобуси покриват линии в покрайнините на града и са пригодени по-скоро за туристите. В града автобусите се делят на дневни и нощни. Разписанието е: от 04:30 – 24:00 часа. Нощното разписание на автобусите е от полунощ до 04:30 часа. Интервалът на движение на автобусите е между 2 и 20 минути.

Автобусите в Лондон

Повечето автобусни линии в Лондон се движат денонощно. Чрез приложения на смартфоните, като Next Bus Arrivals London за iOS или Live London Bus Tracker за Android, можете безпроблемно да следите автобусната градска мрежа. На повечето спирки има карта на местността, в която се намирате, направена за удобство на туристите. От 6 юли 2014 година пътниците не могат да закупят билети от шофьора на автобуса и са длъжни да го направят в определените за това места – автоматите на спирките или да използват своите предварително закупени пътнически карти на “Travelcard или Bus and tram pass”, или карта „Ойстър“ (Oyster Card).

Автобусите в Амстердам

Автобусните линии в Амстердам са повече от петдесет. Повечето автобуси не минават през туристическите обекти, а свързват центъра на града с отдалечени райони или такива райони, които са на големи разстояния един от друг. Градът разполага с автобусни линии, които ходят няколко пъти на ден до близките градове – Almere, Uithoorn, Abcoude и др. Автобусният транспорт в Амстердам разполага с дневна и нощна линия, като движението им започва в 05:30 – 00:30 часа. До 05:30 часа се движат нощните автобуси. За да го хванете, е нужно да помахате с ръка на шофьора.

Автобусите в Париж

Париж разполага с голяма мрежа от автобусни линии. В пиковите часове използването на този вид транспорт не е най-удачният вариант за придвижване в града, но общинската администрация предприема мерки за справянето с трафика с входни алеи, по които минава само общественият транспорт. В Париж автобусната градска мрежа разполага с нощни линии Noctilien, малки електрически автобуси Montmartrobus, които са със специално направен маршрут от площад Пигал до хълм Монмартър и други.

Автобуси в Рим

В Рим има около 20 нощни автобусни линии, които започват по разписание в 00:30 часа до 5:30 часа сутринта. Главният терминал на нощните автобуси е Termini (Piazza dei Cinquecento) и площад Венеция. Автобусите вървят с интервал от 30 минути. Билет можете да си купите от шофьора на автобуса.

Related Post

thumbnail
hover

Автокъща Георги Георгиев

За да си подберете качествен и изгоден автомобил, трябва да намерите и надеж...

  • Публикувано от bgstart
thumbnail
hover

Разписание на автобуси в България

Разписание на автобуси и превози в България и чужбина. Информация за всички ...

  • Публикувано от bgstart
thumbnail
hover

6 ценни съвета за пътуване по...

Лято е, слънцето ви се усмихва и не ви се стои на едно място. Защо не си спретн...

  • Публикувано от bgstart